Stop Megastallen in Limburg!

Jaar na jaar zijn er minder boeren en boerderijen, en meer en meer veefabrieken. Megastallen veroveren het Vlaamse platteland. Maar steeds meer mensen komen ertegen in opstand: tegen de stank, de milieuvervuiling en andere overlast die met intensieve veeteelt gepaard gaan. Voor het klimaat, lokale natuur en dierenwelzijn.

Samen kunnen we het tij keren, stap voor stap.

Hoewel er tal van bezwaarschriften worden ingediend en overal nieuwe actiecomités worden opgericht, krijgen de individuele dossiers nog vaak groen licht.

Door in uw gemeente een 11M campagne op te richten, stuurt u een duidelijke boodschap naar de overheid: megastallen horen niet thuis in Vlaanderen.

Druk op de knop "Start een petitie" hieronder, of teken de provinciebrede petitie voor de provincie Limburg hier!

253
van 300 handtekeningen
door 1 lokale campagnes
Zoek je lokale campagne
Jouw locatie

Campagnes (1)

  • Geen Megastallen in Limburg!
    Er belandt steeds meer stikstof in onze beschermde natuurgebieden, veel meer dan ons ecosysteem aankan. Onze natuurgebieden zijn in de slechtste staat van heel Europa.[1] Ook de watervervuiling[2] blijft jaar na jaar toenemen in Vlaanderen. Bovendien wordt voor de Belgische veeteelt jaarlijks bijna een miljoen ton soja ingevoerd[3], het grootste deel uit Zuid-Amerika met een hoog risico op ontbossing. In het huidige productiemodel verliest zowat iedereen. Ook kleinere familiebedrijven kunnen niet concurreren met de dolgedraaide overproductie die de prijs van vlees, zuivel en eieren nog verder naar omlaag duwt. Alle veehouders worden meegesleurd in een race naar de bodem. [1] https://www.apache.be/wp-content/uploads/2020/11/Omgekeerd-diagram-habitattypen-2013-2018-01-1.png?showEmbed=false [2] https://www.vmm.be/publicaties/nutrienten-in-oppervlaktewater-in-landbouwgebied-resultaten-map-meetnet-2018-2019 [3] https://wwf.be/assets/RAPPORT-POLICY/FOOD/NL/Factsheet-SOY-final-NL.pdf
    253 van 300 Handtekeningen
    Gemaakt door Matteo De Vos