Over ons

11 Million Voices (11M) – waar gaat het om?

11 Million Voices (11M) verwijst naar het aantal inwoners van België. 11M geeft het woord aan wie het wil nemen. Want wij geloven dat iedereen het verschil kan maken en kan helpen om te komen tot een eerlijker, rechtvaardiger en meer duurzame wereld.

Gebruik 11M om de verandering te bereiken die je wilt zien in de wereld.

11 Million Voices is een campagneplatform waarop je je eigen campagne kunt opstarten in de vorm van een petitie en handtekeningen kunt inzamelen. Je vindt er ook allerlei instrumenten en tips om je campagne te laten slagen.

Iedereen heeft de mogelijkheden om te werken aan positieve veranderingen en te komen tot een eerlijker, rechtvaardiger en meer duurzame samenleving. Als je een drijvende kracht achter verandering wilt worden, is 11M een goed punt om te starten!

Hoewel 11M wordt gehost door Greenpeace België, wordt geen enkele campagne van het platform 11M beheerd noch goedgekeurd door Greenpeace België. Greenpeace België is ook in geen geval verantwoordelijk voor de inhoud van de petities op 11m.be.

Hoe wordt 11 Million Voices gefinancierd?

11 Million Voices wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiering van Greenpeace België. Greenpeace aanvaardt geen giften van bedrijven of van de overheid en wordt volledig gefinancierd door de bevolking. Greenpeace is een organisatie zonder winstoogmerk die aanwezig is in meer dan 40 landen over de hele wereld.

Greenpeace staat ook voor een netwerk van miljoenen gewone mensen op deze planeet die samen een miljard kleine moedige daden durven stellen. Dankzij 11M kan iedereen campagne voeren voor de verandering die die wil bereiken!

Waarover kan ik campagne voeren?

Over zowat alles! Heb je in je omgeving iets gezien wat beter zou moeten? Zie je een gelegenheid voor positieve verandering? Het platform 11M is jouw instrument om te werken aan een eerlijker, rechtvaardiger en meer duurzame wereld. Als je campagne strookt met die algemene doelstellingen, kruip dan maar achter je toetsenbord en begin eraan!

Bij de start van een campagne is de belangrijkste fase het zetten van de eerste stap. Je hoeft niet alles 100% te plannen of een deskundige te zijn om een campagne op te starten. Je moet je toespitsen op enkele basisgegevens, gedreven zijn door een probleem en bereid zijn om nieuwe dingen te leren en je gaandeweg aan te passen. En wij staan klaar om je te helpen...

Wie kan een campagne voeren?

Iedereen die wil werken aan een eerlijker, rechtvaardiger en meer duurzame wereld, kan een campagne starten. Je hoeft enkel te klikken op "een campagne opstarten” bovenaan rechts op de pagina. :-)

Waarover mag ik GEEN campagne voeren?

11M is een platform om te werken aan een eerlijker, rechtvaardiger en meer duurzame wereld. Zolang je campagne achter die algemene doelstellingen staat en niet onfatsoenlijk, lasterlijk, discriminerend of illegaal is, aanzet tot haat of geweld of verbonden is met een politieke partij, is het in orde. Als we vermoeden dat de stellingen in de tekst van een petitie niet kloppen, zullen we contact opnemen met de initiatiefnemer ervan.

Om ervoor te zorgen dat je campagne haar volle effect bereikt als ze online gaat, kunnen wij je van bij het begin contacteren en zullen we met jou samenwerken om je campagne zo doeltreffend mogelijk te maken!

Als ik via 11M wil werken, moet Greenpeace dan mijn campagne goedkeuren of aanvaarden?

Neen. Hoewel Greenpeace dit platform heeft ingesteld zodat jij het kunt gebruiken, vallen de campagnes volledig onder de verantwoordelijkheid van de initiatiefnemer. De campagnes hierop worden niet gevoerd noch noodzakelijk goedgekeurd door Greenpeace. We bekijken ze enkel in het licht van de hierboven vermelde criteria, maar we wijzen alle verantwoordelijkheid af voor de inhoud van de petities.

Kan ik contact opnemen met de initiatiefnemer van een campagne?

In elke petitie kun je klikken op de naam van de initiatiefnemer en hem of haar een boodschap sturen. Als je de petitie ondertekend hebt, kun je ook een antwoord sturen op de bevestigingsmail. Je e-mail komt dan terecht op het e-mailadres van de initiatiefnemer van de campagne. Greenpeace beschikt over de contactgegevens van die persoon. Maar die gegevens worden niet doorgegeven aan derden zonder toestemming van de initiatiefnemer zelf. Lees hier meer over ons beleid inzake vertrouwelijkheid.

Welke procedure moet ik volgen om een klacht in te dienen over een petitie?

Als je een klacht hebt over een petitie of andere inhoud op 11 Million Voices, kun je ons contacteren via [email protected]. We zullen de klacht binnen vijf werkdagen na ontvangst overmaken aan de eigenaar van de petitie. Die heeft het recht om ons binnen 48 uur een antwoord te sturen. Als we binnen 48 uur geen afdoend antwoord krijgen, zullen we de inhoud indien nodig schrappen of onbeschikbaar maken. Als de initiatiefnemer van de campagne ons een antwoord bezorgt, zullen wij de inhoud behouden, de indiener van de klacht informeren en indien de initiatiefnemer van de petitie ons dat toestaat, zullen we de indiener de contactgegevens van de eigenaar van de petitie bezorgen.

Kan ik contact opnemen met de mensen die mijn petitie ondertekenen?

Het is belangrijk om contact te houden met de mensen die je petitie ondertekenen. Je hebt geen rechtstreekse toegang tot hun contactgegevens, maar afhankelijk van de status van je campagne, zul je hen via de beheerderspagina wel groepsmails kunnen sturen. Je krijgt een link naar die pagina wanneer je je campagne opstart.

Kan ik mijn petitie verwijderen?

Ja, natuurlijk. Nadat je je petitie hebt aangemaakt, ontvang je een e-mail vanuit het adres [email protected] met een link om je petitie te beheren. Ga naar “beheren” en klik op de knop “verbergen”. Je petitie zal weldra niet meer zichtbaar zijn.

Hoe kan ik mijn campagne echt laten slagen?

Het aanmaken van je petitie is uiteraard maar de eerste stap. Om echt invloed te hebben en meer kans te maken om te worden gehoord door de personen aan wie je petitie gericht is, moet je zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen. Begin met je vrienden en je familie en verspreid daarna je petitie via e-mail en/of via de sociale media. Vraag je vrienden om ze zoveel mogelijk te delen...

11M helpt je ook om je campagne te voeren in de reële wereld. Je kunt bijvoorbeeld een blanco kopie van je petitie downloaden, handtekeningen verzamelen op papier en de ingezamelde gegevens daarna gemakkelijk invoeren op 11M.

Je kunt ook de uiteindelijke versie van je petitie downloaden om ze af te drukken en te bezorgen aan de persoon tot wie je campagne is gericht.

Je hebt toegang tot al die functies vanop de pagina "beheren".

En natuurlijk zullen wij je bijstaan met andere tips en trucs om je campagne zo doeltreffend mogelijk te maken.

Hoe kunnen de handtekeningen op mijn petitie het verschil maken?

De petities geven een beeld hoeveel publieke steun er is voor de oplossing van een probleem. Ze brengen de mensen met een gemeenschappelijk engagement of bezorgdheid samen op een lijst. Je hoeft niet altijd absoluut een groot aantal handtekeningen te verzamelen om een grote impact te hebben: denk bijvoorbeeld aan een lokaal probleem waarbij een petitie van 20 buren in één straat al een reactie vraagt.

De petities kunnen de trigger (de katalysator) zijn van gesprekken die leiden tot verandering in de manier waarop mensen denken of handelen.

Om een grotere impact te bereiken, probeer je best je petitie op een persoonlijke, mediagenieke of creatieve manier aan de geadresseerde te overhandigen, waarbij je uitlegt waarom je medestanders zich aangesproken voelen. Je zult tijd, inzet en gedrevenheid nodig hebben om je campagne te laten slagen.

Soms kan een petitie op zich al volstaan voor een geslaagde campagne. Maar meestal behaal je de beste resultaten met een aantal verschillende tactieken, waarbij de petitie maar een eerste stap is.

Wie is eigenaar van de ingezamelde gegevens?

Nadat je een campagne hebt aangemaakt op 11M, kun je groepsmails sturen aan alle personen die via 11 Million Voices je petitie hebben ondertekend. Maar de e-mailadressen of andere individuele gegevens van de ondertekenaars kunnen we niet met jou delen. Alle gegevens van de gebruikers van 11 Million Voices blijven eigendom van Greenpeace België. De manier waarop wij die gegevens verwerken, staat te lezen in ons vertrouwelijkheidsbeleid. We zullen die gegevens in geen geval delen of verkopen aan derden.

Ik wil geen updates ontvangen over de campagne en de petitie die ik heb ondertekend. Hoe kan ik me uitschrijven?

We vinden het jammer dat je geen informatie meer wenst te ontvangen, maar je kunt je uitschrijven door te klikken op de link "uitschrijven" onderaan de e-mail met de update die je hebt ontvangen.

Ik heb een idee om deze website beter te laten werken. Hoe kan ik jullie suggesties bezorgen?

Als je opmerkingen hebt, schrijf ons dan via [email protected] en bezorg ons je bedenkingen en suggesties.