Skip to main content

Aan: Lijsttrekkers Lochristi

Samen voor gezondere lucht in Lochristi

Samen voor gezondere lucht in Lochristi

Beste lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen in Lochristi,

Het is algemeen geweten dat we op vele plekken in ons land ziekmakende lucht inademen. De ongezonde uitlaatgassen van de vele auto’s in onze straten schaden onze gezondheid en in het bijzonder die van onze kinderen. Duidelijke mobiliteitskeuzes in onze stad/gemeente die de gezondheid van inwoners en hun kinderen op de eerste plaats zetten kunnen het verschil maken. Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober wordt het beleid voor de komende 6 jaar bepaald. We vragen van alle partijen om zich te engageren gezonde lucht als een prioriteit te behandelen door de komende legislatuur werk te maken van straten op maat van mensen in plaats van op maat van auto’s:

● Geef voorrang aan investeringen in veilige straten voor fietsers en voetgangers;
● Maak werk van een beter openbaar vervoer en stimuleer autodelen;
● Ontraad het autoverkeer met een verkeerscirculatieplan, duurzaam parkeerbeleid, autovrije zones en fietsstraten;
● Schep duidelijkheid voor de automobilist met een ambitieus plan voor de uitfasering van eerst diesel- en nadien benzinewagens in onze straten.

Waarom is het belangrijk?

We zijn met alsmaar meer mensen op de aarde, nieuws zoals de sjoemelsoftware van Volkswagen vond ik - en hopelijk niet alleen ik - misselijkmakend. Alles moet wijken voor meer winst, geld komt voor alles.

Het lijkt me héél belangrijk dat we allemaal beginnen te beseffen dat de opwarming van de aarde écht bestaat, en daarin kan de politiek veel betekenen.

Veel succes op de komende verkiezingen!

Lochristi

Categorie

Updates

2018-09-25 17:09:58 +0200

10 handtekeningen verzameld